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Question 
What is the maximum allowed width for a travel trailer? 

 
Applicable Ordinance Section(s)  

§13.10.700-T 
 

INTERPRETATION: 
 
The maximum allowed width for a travel trailer is 8 ½ feet. 
 

Reason 
 
Although Section 13.10.700-T defines a travel trailer as “not larger that 8 feet by 40 feet,” the 
California Vehicle Code Section 35100(a) states that “[t]he total outside width of any vehicle or 
its load shall not exceed 102 inches [8 ½ feet], except as otherwise provided in this chapter.”  
Vehicle Code Section 630 defines a trailer as a vehicle.  State Law in this case pre-empts the 
County’s definition so far as width is concerned.  Therefore, the maximum width of a travel 
trailer is 8 ½ feet, not 8 feet. 
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